Kırılımlar

Verilerin farklı dökümlerini görmek için aşağıdaki açılır menülerden kategorileri seçin. Bazı kategori ve kırılımlar üst düzey kategorisi seçilmeden görülemeyecektir.

Headline data

Hedef adı 2030’a kadar herkesin güvenilir ve erişilebilir içme suyuna evrensel ve eşit biçimde erişiminin güvence altına alınması
Gösterge adı Yaşadığı konutta ev içinde tuvalet ve borulu su sistemi bulunan nüfusun oranı
Küresel / İkame gösterge İkame gösterge
Gösterge tanımı Bu gösterge, yaşadığı konutta ev içinde tuvaleti ve borulu su sistemi olan nüfusun oranını ifade etmektedir. Gösterge, borulu su sistemine sahip nüfusun oranı ve ev içinde tuvalete sahip nüfusun oranı alt göstergeleri olarak ayrı ayrı yayımlanmaktadır.
Ölçü birimi %
Mevcut kırılımlar -
Hesaplama Borulu su sistemine sahip nüfusun oranı = Evinde borulu su sistemi olan nüfus / Toplam Nüfus * 100
Ev içinde tuvalete sahip nüfusun oranı = Ev içinde tuvalet olan nüfus / Toplam Nüfus * 100
Karşılaştırılabilirlik Zaman içinde karşılaştırılabilirdir.
Revizyon -
Diğer bilgiler -
Veri kaynağı TÜİK, Gelir ve Yaşam Koşulları Anketi (GYK)
Veri kaynağı linki https://data.tuik.gov.tr/Kategori/GetKategori?p=gelir-yasam-tuketim-ve-yoksulluk-107&dil=1
Örneklem çerçevesi ve kapsam Araştırmanın örneklem seçiminde kullanılan adres çerçevesi 2007 yılında oluşturulan ve güncelliği sağlanan Ulusal Adres Veri Tabanıdır. Örneklem çerçevesinin oluşturulması aşamasında veri tabanı ortalama 100 adres (80 ile 120 arası) ihtiva eden kümelere ayrılmıştır. Kurumsal nüfus olarak adlandırılan adreslerin yer almadığı çerçeve yılda iki kez güncel olarak oluşturulmaktadır.
Örneklem büyüklüğü 2019 Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’nda toplam 26 732 hanehalkı ziyaret edilmiştir. Bu hanehalklarından; 24 924’ü ile anket yapılmış, geri kalan 1 808 hanehalkı ile çeşitli nedenlerle anket yapılamamıştır.

2020 Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’nda toplam 27 437 hanehalkı ziyaret edilmiştir. Bu hanehalklarından; 25 706’sı ile anket yapılmış, geri kalan 1 731 hanehalkı ile çeşitli nedenlerle anket yapılamamıştır.

2021 Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’nda toplam 28 064 hanehalkı ziyaret edilmiştir. Bu hanehalklarından; 26 289’u ile anket yapılmış, geri kalan 1 775 hanehalkı ile çeşitli nedenlerle anket yapılamamıştır.
Uygulanan görüşme yöntemi 2019 yılında Bilgisayar destekli yüzyüze görüşme (CAPI) yöntemi uygulanmıştır.
2020 yılında Telefon destekli görüşme (CATI) yöntemi uygulanmıştır.
2021 yılında Bilgisayar destekli yüzyüze görüşme (CAPI) yöntemi uygulanmıştır.
Anket uygulanan referans tarih/dönem Verinin derlendiği ve yayımlandığı dönemde “bir önceki takvim yılı” bilgileri referans alınmaktadır ancak yaşam koşulları göstergeleri anketin yapıldığı andaki durum itibariyle sorgulanmıştır.
Alan çalışmasının uygulama tarihi ve süresi Alan uygulaması referans dönemi takip eden yılın Mart-Temmuz ayları arasında uygulanmakta ve yaklaşık 5 ay sürmektedir.

Bu tablo, BM İstatistik Komisyonu tarafından tanımlanan SKA göstergelerinin metaverileri hakkında bilgi sunmaktadır. Küresel metaveriler, BM İstatistik Bölümü tarafından sunulmaktadır.

Hedef adı 2030’a kadar herkesin yeterli temizlik ve sıhhi koşullara eşit biçimde erişiminin sağlanması ve kadınların, kız çocuklarının ve kırılgan durumda olan kişilerin ihtiyaçlarına özel önem göstererek kamuya açık alanlarda dışkılamanın sona erdirilmesi
Gösterge adı Sabun ve su ile el yıkama imkanı dahil olmak üzere güvenilir şekilde yönetilen atıksu ve kanalizasyon hizmetlerini kullanan nüfusun oranı
Tier Sınıfı Tier II
Vasi Kuruluş Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF)
Dünya Sağlık Örgütü (WHO)
Küresel metaveri linki https://unstats.un.org/sdgs/metadata/files/Metadata-06-02-01a.pdf
https://unstats.un.org/sdgs/metadata/files/Metadata-06-02-01b.pdf